Verzeker uw leven, het kan goedkoper……

 

Hiermee bedoelt men meestal een verzekering die een uitkering geeft wanneer u overlijdt voor een bepaalde datum. Dit is de tijdelijke overlijdensrisicoverzekering. Wanneer er geen einddatum van de dekking is, spreken we over een uitvaartverzekering.

 

U kunt besparen op uw lopende verzekeringen, of nu tegen een aantrekkelijke premie wel die broodnodige risicoverzekering afsluiten.

Let op bij oude polissen: deze zijn per definitie te duur.

 

 

Waarom?

  • De laatste tien jaar zijn de berekeningen waarop de verzekeraars hun premie vaststellen flink naar beneden aangepast omdat wij steeds ouder worden.
  • Per 1-1-2013 zit er geen bemiddelingsprovisie voor de tussenpersoon in de premie. Polissen gesloten voor deze datum hebben die kosten dus wel in de premie.
  • De kosten die verzekeraars doorberekenen zijn naar beneden bijgesteld. Dat komt omdat er vergelijkingssites en software zijn, die de premies van verzekeraars transparant maken.
  • In de oude beleggingsverzekeringen zit vaak een overlijdensdekking. Door de tegenvallende rendementen gaat een groot deel van uw premie op aan deze overlijdensdekking. Verzekeraars kopen eerst aandelen als u de premie betaalt en gelijk verkopen ze weer aandelen om de risicopremie te voldoen. Dat zijn allemaal onnodige (verborgen) kosten.
  • Een risicoverzekering gesloten voor 2006 kan zomaar 60% goedkoper worden, dus tijd voor een check. Scan uw polis in en mail hem naar ons. Wij berekenen hoeveel u kan besparen.

 

Chris de Vries FFP

 

 

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit onderwerp kunt u mailen naar

info@chrisdevriesadvies.nl