Een overlijden, wat nu?...

 

Het zal je maar gebeuren!

  • Midden in het leven, samen werken, opgroeiende kinderen grootbrengen en dan ineens… overkomt je partner iets.
  • Je bent tegen je pensioen, nog slechts een paar jaar te gaan en dan samen lekker genieten tenzij… je plots iets overkomt waardoor dit niet meer gaat.
  • Je ziet het al een tijdje aankomen: de alleenstaande tante zonder kinderen sukkelt met haar gezondheid. En straks moet de familie de hele boel gaan regelen, terwijl de verhoudingen toch al niet zo lekker liggen.

Het zijn situaties waar je liever niet bij stilstaat. Toch speelt het wel eens door je hoofd: Stel dat…? Wat als…? Wat dan?

 

Toch is het goed en heel verstandig om hier wel bij stil te staan. Het is zaak om dit vooraf te doen, zodat je hierover geen zorgen hoeft te maken, en niet voor verrassingen komt te staan. Want je hebt de situatie al eens bekeken samen met iemand die daar professioneel voor is opgeleid. Zo ben je tenminste voorbereid en gewapend voor mocht er iets gebeuren. Dat zijn op dat moment veel zorgen minder.

 

Wij als professionals kunnen je informeren en adviseren. Wat kun je zoals op voorhand regelen? Wat moet je op voorhand doen? Welke (financiële) gevolgen heeft een overlijden of een lange periode van werkonbekwaamheid? Niet alleen voor jou, maar ook voor het hele gezin. Samen bekijken we jullie situatie, nu en in de toekomst. De routekaart die we uitstippelen, geeft rust en zekerheid. Het is als een kompas waar je op kan terugvallen als de zon ondergegaan is. We helpen je om het noorden te blijven vinden, ook als alles donker is geworden.

 

Bij minder tragische gebeurtenissen dan een overlijden, is het trouwens ook goed om alles op een rijtje te laten zetten. Bijvoorbeeld bij een aanbod om vroeger te stoppen met werken. Wat zijn de voor- en nadelen? Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Samen krijgen we dat helder in beeld zodat je tenminste weet wat je beslist, juist omdat je de financiële gevolgen kent.

 

Toch een (plots) overlijden? Dan helpen we jou als nabestaande in de doolhof van te regelen zaken en scheppen samen orde. Ook als er nog niets geregeld was…

Chris de Vries FFP

 

 

Als u meer informatie wilt over  Een overlijden, wat nu?...

Bel Chris de Vries op telefoon 0115  62 20 62 of mail chris@chrisdevriesadvies.nl