Onzekerheid over beleggingsverzekeringen.

 

Op 7 mei heeft de AFM, toezichthouder van de financiële branche een consumentenonderzoek gepresenteerd over beleggingsverzekeringen.

 

Van de ruim één miljoen huishoudens die een beleggingsverzekering hebben tast een belangrijk deel in het duister over hun polis. De AFM adviseert consumenten om snel actie te ondernemen door te controleren of ze hun doelkapitaal nog halen en advies te zoeken over hun financiële situatie. De AFM vindt het belangrijk dat consumenten met een beleggingsverzekering nu inzicht krijgen in de situatie waarin ze verkeren om in de toekomst niet in de financiële problemen te komen doordat ze hun hypotheek niet kunnen aflossen of dat ze te weinig aanvulling hebben op hun pensioen.

 

Die verantwoordelijkheid ligt zowel bij de consument als bij de adviseur. De oorspronkelijke adviseur dient volgens de AFM een gratis hersteladvies te geven en zijn cliënten meerdere malen te benaderen voor een gesprek. Volgens de AFM instructie aan de adviseurs.

 

Een geslaagd hersteladvies betreft echter enkel de beleggingspolis. Er wordt wel verwacht en dat is ook wenselijk dat een “uitgebreid” adviesproces wordt doorlopen.

 

De cliënten waarmee ik een adviesproces doorliep, kregen inzicht in hun bestedingsruimte van nu, maar ook bij lang leven, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

 

Vanuit dat inzicht gaat het niet enkel meer over de beleggingsverzekering, maar over de samenhang van alle financiële instrumenten die een gezin heeft. Hierdoor worden aanpassingen en keuzes een logisch gevolg.

 

Chris de Vries FFP

 

 

Als u meer informatie wilt over Onzekerheid over beleggingsverzekeringen.

Bel Chris de Vries op telefoon 0115  62 20 62 of mail chris@chrisdevriesadvies.nl